

جراحی پروتز سینه
پروتز سینه چیست و چه کاربردی دارد؟ شکل و فرم سینهها تأثیر زیادی در زیبایی اندام خانمها دارد. هر چه ظاهر سینه زیباتر باشد، لباس خوش فرمتر بر روی بدن میایستد. متأسفانه برخی از خانمها به دلایل ژنتیکی، افتادگی سینه و یا آسیب بافت سینه از نعمت داشتن سینههای خوشفرم محروم هستند. همین موضوع سبب از دست دادن اعتمادبهنفس در این افراد شده است؛ اما به لطف پیشرفتهای علم پزشکی و با استفاده از ایمپلنت سینه تمامی این مشکلات قابل حل است.
در این مطلب قصد داریم هر آنچه بایستی در مورد پروتز سینه بدانید، در اختیارتان قرار دهیم تا با آگاهی و اطلاعات کافی برای انجام جراحی پروتز سینه اقدام نمایید. لطفاً تا انتهای مطلب ما را همراهی نمایید.
پروتز سینه چیست؟
پروتز بافتی مشابه سینه انسان دارد که میتواند جایگزین بافت طبیعی پستان شود. جنس آن از سیلیکون بوده و شکل و فرم متنوعی دارد و اندازه آن قابلتغییر است. پروتزهای سینه به شکلهایی ارائه میشوند تا بتوانند فرم طبیعی پستان را برای خانمها شبیهسازی کنند.
پروتز یا همان ایمپلنت سینه با هدف پر کردن فضای تخلیهشده سینه در خانمهای مبتلا به سرطان سینه و یا خوش فرمتر شدن شکل و فرم پستان مورد استفاده قرار میگیرد.
دلایل انجام عمل ایمپلنت سینه
در خانمهایی که به دلیل لاغری یا شیردهی سینههای کوچک، نامتقارن و یا افتادهای دارند، میتواند باعث برجسته و پر شدن سینهها، بهبود تناسب اندام و در نهایت افزایش جذابیت ظاهری و اعتمادبهنفس گردد.
همچنین پس از جراحی ماستکتومی (برداشتن پستان) یا آسیبدیدگی برای ترمیم سینه مورد استفاده قرار میگیرد؛ بنابراین، این عمل میتواند هم از نظر جسمی و هم از نظر روانی برای این زنان سودمند باشد، اعتمادبهنفس آنها را بهبود بخشد و تأثیر زیادی در عزت نفس آنها داشته باشد.



معرفی انواع پروتز
انواع پروتز از لحاظ برجستگی
ایمپلنت سینه از نظر برجستگی به سه دسته تقسیم میشود:
- برجستگی کم (Low Profile)
- برجستگی زیاد (High Profile)
- برجستگی خیلی زیاد (Ultra-High Profile)
جراح متخصص با توجه به صلاحدید خود و یا انتظارات بیمار یکی از این نوع ها را استفاده میکند.

انواع پروتز از نظر جنس
ایمپلنت سینه از نظر جنس و مواد استفاده شده برای تولید آن به دو نوع پروتز تقسیم میشوند:
1.پروتز آب نمکی
پروتز آب نمکی یا سالینی با محلول آب نمک استریل شده پر شده است و پوستهای از جنس سیلیکون دارد. در برخی از این مدلها، آب نمک بعد از قرار دادن پروتز در محل موردنظر به آن وارد میشود و سیلیکون حجیم میشود. در این پروتزها احتمال پارگی و ترکیدن وجود دارد.
پروتزهای سالینی چون حاوی آب نمک هستند، در صورت پاره شدن هیچ عوارضی برای بدن ایجاد نمیکند و آب نمک داخل آنها جذب بدن میشود. به دلیل جنس آن ها، قیمتشان نیز به نسبت پروتزهای سیلیکونی پایینتر است.
2.پروتز سیلیکونی
پروتز سیلیکونی رایجترین نوع پروتز است که تماماً از جنس سیلیکون ساختهشده است. درون آن از ژل سیلیکون پر شده و ساختار بسیار نرمی دارد. بهاینترتیب، بافت طبیعی سینه کاملاً شبیهسازی میشود. این نوع پروتز فرم و شکلهای مختلفی دارد.
پروتزهای سیلیکونی به دلیل دوامی که دارند، احتمال پاره شدن و ترکیدن در آنها بسیار پایین است. در صورت پارگی نیز به دلیل یکپارچگی ساختارشان در بدن پخش نمیشوند و ازاینجهت مشکلی برای بدن فرد ایجاد نمیکنند.
انواع پروتز از نظر شکل
پروتز از نظر فرم ظاهری به دو دسته تقسیم میشود:
- پروتز گرد
افرادی که به دنبال داشتن سینههای برجسته هستند و یا میخواهند سینههایشان بافت نرم و خوشفرمی داشته باشد، معمولاً این نوع ایمپلنت سینه را انتخاب میکنند. - پروتز آناتومیکال (اشکی)
افرادی که میخواهند سینهشان طبیعی باشد و بافت سینهشان بسیار کم است و در واقع سینههای تخت و بدون شکلی دارند، بهتر است از پروتز قطره اشکی استفاده کنند.



بهترین کاندید عمل پروتز سینه چه کسانی هستند؟
بسیاری از خانمها با هدف زیبایی و خوش فرم شدن اندامشان اقدام به انجام عمل پروتز سینه مینمایند اما امروزه ایمپلنت سینه تنها جنبه درمانی ندارد. افرادی که دچار یکی از عارضههای زیر هستند، کاندید مناسبی برای جراحی ایمپلنت سینه هستند.
- خانمهایی که سینههای نامتقارن دارند.
- خانمهایی که در اثر درمان سرطان سینه، بافت پستان خود را ازدستدادهاند.
- خانمهایی که به دلیل کاهش شدید و ناگهانی وزن، دچار افتادگی سینه شدهاند اما چندان پوست اضافه ندارند.
- خانمهایی که سینههای کوچکی دارند.
- خانمهایی که بعد از زایمان و شیردهی، بافت سینهشان شکل طبیعی خود را ازدستداده است. البته پروتز سینه بعد از دوران بارداری یا شیردهی انجام خواهد شد.
افرادی که قصد انجام این جراحی را دارند، بایستی قبل از انجام جراحی، عکسهای قبل و بعد بیماران را مشاهده کنند. این کار باعث میشود تا انتظارات واقعبینانهتری نسبت به جراحی داشته باشند.
جراحی پروتز سینه برای چه کسانی مناسب نیست
عمل ایمپلنت سینه در مواردی که احتمال ابتلا فرد به بیماریهای زیر باشد، توصیه نمیشود:
- بیماریهای عفونی
- بیماریهایی مانند دیابت که فرایند انعقاد خون را با مشکل روبرو میسازد.
- بیماری اتوایمیون که احتمال پس زدن پروتز در آن زیاد است.
بهترین سن برای نصب پروتز
فاکتورهای زیادی در تعیین سن مناسب برای انجام عمل باید در نظر گرفته شود. ازآنجاییکه رشد سینه در خانمها معمولاً تا 20-18 سالگی ادامه دارد، بنابراین، بایستی تا رسیدن به رشد کامل سینهها دست نگه داشت. درصورتیکه سینه رشد کافی نداشته باشد و عمل پروتز سینه در فرد انجام شود، ممکن است با گذشت زمان و همزمان با رشد و تغییر شکل سینهها، نتیجه عمل را تحت تأثیر قرار دهد.
مشاوره قبل از جراحی
یکی از مهمترین اقدامات قبل از انجام عمل پروتز سینه، انتخاب یک جراح باتجربه و ماهر و شرکت در جلسات مشاوره است. در طول این جلسات، فرد میتواند تمامی سؤالات خود را با پزشک در میان بگذارد و از فرایند جراحی کاملاً آگاه شود.
از سوی دیگر، پزشک نیز میتواند با انتظارات بیمار خود آشنا شود. سابقه پزشکی وی، داروهایی که مصرف میکند و حساسیت به مواد بیهوشی را مورد بررسی قرار دهد.
مراقبتهای قبل از انجام جراحی ایمپلنت سینه
بعد از انتخاب جراح کارآزموده و ماهر، وی از شما میخواهد اقداماتی را قبل از جراحی انجام دهید. مهمترین آنها عبارت است از:
- حداقل دو هفته قبل از عمل، مصرف دخانیات و نوشیدنیهای الکلی را کنار بگذارید.
- تا مدتی قبل از عمل، از مصرف داروهای ضد انعقاد خون و ضدالتهابی مانند آسپرین و مکملهای گیاهی که احتمال خونریزی را افزایش میدهند، خودداری نمایید.
- به دستور پزشک آزمایشهای معین و نیز ماموگرافی را انجام دهید.
جراحی پروتز چگونه انجام میشود؟
عمل کاشت پروتز شامل مراحل زیر است:
- بیهوشی
پزشک با توجه به وضعیت جسمانی بیمار برای انجام پروتز سینه، معمولاً از بیهوشی عمومی یا بیحسی موضعی استفاده میکند. - بُرش جراحی
انتخاب نوع و محل ایجاد برش بسته به نوع پروتز و آناتومی بدن بیمار متفاوت خواهد بود. البته بُرشهایی که در این عمل ایجاد میشود، به نحوی است که مشخص نباشد. این برشها میتواند در یکی از نواحی زیر ایجاد شود:
1. چینهای زیر سینه: رایجترین نوع برش است که حدود 4 الی 5 سانتیمتر است.
2. دور هاله قهوهای رنگ: در مواقعی که بخواهند از طریق هاله سینه، لیفت انجام دهند یا افتادگیهای جزئی اصلاح شود، این برش ایجاد میشود.
3. زیر بغل: این نوع برش به نسبت دیگر جراحیها سخت خواهد بود و نیاز به آندوسکوپی داشته و برای پروتزهای کوچک مناسب است. این نوع برش عمدتاً، برای مخفی کردن جدی خطر بخیه برای افراد کلوئیدساز (کسانی که بد زخم هستند و دز صورت زخمی شدن پوست به سختی ترمیم پیدا میکنند) استفاده میشود. - قرار دادن پروتز
در این مرحله، پروتز در زیر ماهیچه سینهای بزرگ و یا پشت بافت سینه قرار میگیرد. - بخیه زدن
در پایان، برشها به همراه پوست بخیه زده یا با چسب جراحی بسته خواهند شد. اثر بخیهها نیز به تدریج محو میشوند.

مراقبتهای بعد از عمل پروتز سینه
بعد از عمل پروتز سینه، پزشک دستورالعملهایی به شما خواهد داد. رعایت این موارد میتواند به شما کمک کند تا از ریسک ابتلا به عوارض عمل پیشگیری کنید و دوره نقاهت خود را بهخوبی پشت سر بگذارید.
- درد و تورم بعد از جراحی کاملاً طبیعی است و معمولاً با گذشت زمان برطرف میشود. البته پزشک داروهایی به منظور کاهش درد و کاهش التهاب به شما تجویز میکند که باید بهصورت منظم مصرف شود.
- تا بهبودی کامل بایستی از هرگونه فعالیت بدنی که باعث بالا رفتن ضربان قلب و یا افزایش فشار خون شما میشود، خودداری کنید.
- درصورت داشتن درد، نسبت به بستن لوله ورودی به مخزن و تخلیه مخزن اقدام کنید.
- از لباسهای نخی و گشاد استفاده کنید تا فشاری به محل زخم وارد نشود.
- با صلاحدید پزشک تا سه روز بعد از عمل استحمام نکنید.
- از وارد کردن فشار و ضربه به سینه خودداری کنید.
- در هفته اول بهتر است در حالت نیمه نشسته استراحت کنید. این به راحتی شما کمک میکند و تورم را به حداقل میرساند.
- در طول دوران نقاهت، به شما سوتین مخصوصی داده میشود که پوشیدن آن ضروری است. این سوتین، نهتنها به فرم دهی بهتر سینهها در این دوران کمک میکند، بلکه التهاب و تورم آنها را نیز کاهش میدهد.
- درصورتیکه دچار تب، قرمزی و حرارت در اطراف محل جراحی شدید، حتماً با پزشک تماس بگیرید.
- طبق توصیه پزشک، سونوگرافی سینه را بهطور مرتب انجام دهید.
- هر سال ماموگرافی سینه را انجام دهید تا دچار عارضه پارگی پروتز سینه خاموش نشوید.
- درد قفسه سینه و تنگی نفس را جدی بگیرید و فوراً به بیمارستان مراجعه کنید.
خطرات و عوارض احتمالی جراحی پروتز
پروتز سینه عوارض نادری می تواند داشته باشد. از جمله:
- زخم و خونریزی
- عفونت
- تورم، درد و یا التهاب
- کاهش حساسیت در ناحیه پستان که میتواند موقت یا دائمی باشد
- چینخوردگی پوست روی پروتز
- نشت یا پارگی جدار پروتز
- حساسیت به ماده بیهوشی
برای جلوگیری از بروز این عوارض رعایت 2 مورد بسیار مهم است. اول اینکه در انتخاب جراح دقت بالایی داشته باشید. دوم اینکه مراقبتهای بعد از عمل را بخوبی رعایت کنید.
هزینه جراحی ایمپلنت سینه
هزینه عمل پروتز سینه در ایران متغیر است. فاکتورهای زیادی در تعیین هزینههای پروتز دخیل هستند. مواردی نظیر:
- نوع پروتز مورد استفاده
- دستمزد جراح متخصص
- موقعیت جغرافیایی کلینیکی که در آن عمل پروتز انجام میشود
- هزینه آزمایشات قبل و بعد از عمل
- هزینه سوتین مخصوص
- هزینه بیهوشی و خدمات بیمارستان
همگی بر روی قیمت کلی جراحی تأثیرگذار هستند. قیمت نهایی این جراحی در جلسه مشاوره و بعد از معاینات دقیق مشخص میشود.
آیا بیمه این عمل را پوشش میدهد؟
عمل ایمپلنت سینه، در ایران، معمولاً تحت پوشش بیمههای سراسری نیست؛ اما گاهی تحت شرایطی خاص، برخی پوششهای حمایتی بیمه برای خانمهای مبتلا به سرطان وجود دارد که امکان استفاده از پروتز بعد از تخلیه سینه را فراهم میکند.
ماندگاری پروتز سینه چقدر است؟
ماندگاری این عمل بستگی زیادی به کیفیت و جنس پروتز استفاده شده دارد. اگر کیفیت پروتز پایین باشد، ماندگاری آن دائمی نیست. اگر جنس پروتز خوب باشد و همچنین معاینات دورهای به طور مرتب انجام شود. مراقبتهای لازم از پروتز به خوبی انجام شود، میتوان ماندگاری پروتز را بالا برد و نیازی به تعویض آن نیز نخواهد بود.
بعد از گذشت چند سال، نسوخ طبیعی و پوست بیمار در اثر پیری شل شده و پروتز هماهنگی خوبی با شرایط جدید فرد نخواهد داشت؛ بنابراین باید بعد از مدتی تعویض شوند. بهطور معمول، زمان تعویض پروتز سینه تا 10 سال است و برای این منظور باید مجدداً تکرار شود، اما درصورتی که مراقبتهای بعد از این پروسه را رعایت کرده باشید، ممکن است نیازی به ترمیم و تعویض پروتز سینه نباشد.
جراحی پروتز سینه را میتوان با سایر جراحیها مانند عمل لیفت سینه ترکیب نمود و این 2 جراحی را به صورت ترکیبی و همزمان انجام داد.
تعویض پروتز زودتر از موعد مقرر
برخی مواقع بنا به دلایلی، بیمار بایستی نسبت به تعویض پروتز سینه اقدام نماید. شرایط زیر از جمله مواردی است که باعث تعویض میشود:
- تغییر سایز بدن به دنبال کاهش یا افزایش قابل توجه وزن بدن
- آسیب دیدن و یا پارگی پروتز بر اثر یک حادثه
- تمایل بیمار جهت تغییر سایز پروتز
در این مطلب تلاش شد تا عمل پروتز سینه از تمام جنبههای مختلف آن مورد بررسی قرار گیرد. امیدواریم اطلاعات مفیدی کسب نموده باشید و پاسخ سؤالات متداولی که در ذهن داشتهاید، یافته باشید. بااینوجود برای هرگونه تصمیمگیری در خصوص عمل جراحی پروتز سینه بهتر است با مشاوران مجموعه الو جراح در ارتباط باشید.
سوالات متدوال پروتز سینه
1- پروتز سینه زیر عضله بهتر است یا روی عضله؟
تصمیم درباره محل قرارگیری پروتز یک فرایند بسیار تخصصی است و باید پس از مشورت با پزشک مجرب انجام شود. پزشک با در نظر گرفتن شرایط و ویژگیهای فردی ، بهترین روش را برای هر بیمار توصیه میکند.
عواملی شامل سن، قابلیت ارتجاعی پوست، شغل و احتمال بارداری پس از جراحی، از جمله این موارد است. این موضوعات قبل از عمل در حین مشاوره توسط پزشک مورد بحث قرار میگیرد و سپس بهترین تصمیم برای عمل گرفته میشود.
2- آیا پروتز دائمي سینه وجود دارد؟
خیر، پروتزهای سینه دائمی نیستند و در اغلب موارد پس از طیشدن عمر متوسط آنها که بین ۱۰ تا ۱۵ سال است نیاز به تعویض با پروتز جدید دارند.
3- علائم پارگی پروتز سینه چیست؟
به طور کلی، هرگونه تغییر در شکل سینهها، تجمع تودههای نرم و غده ای در اطراف سینهها یا زیر بغل، احساس درد شدید و مداوم، یا نرم شدن و یا سفت شدن غیرطبیعی سینهها، نشانه پاره شدن پروتز سینه است.
4- ایا پروتز سینه باعث سرطان می شود؟
هیچ گزارشی رسمی وجود ندارد که بگوید فردی به دلیل استفاده از پروتز سینه مبتلا به سرطان سینه شده است. این آمار تنها مختص کشور ما نیست و تحقیقات زیادی در رابطه با این موضوع در ایالات متحده انجام شده است، بنابراین جای نگرانی وجود ندارد. حتی در مواردی که سینهها به دلیل سرطان تخلیه میشوند، حجم از دست رفته را میتوان با کمک پروتز جبران کرد.
5- بهترین دکتر پروتز سینه چه کسی است؟
یکی از معیارهای انتخاب یک جراح پروتز سینه خوب، بررسی سوابق جراحی دکتر است، دکتر فرید مرادیان متخصص جراحی عمومی و فوق تخصص کنسر از جمله پزشکان مسلط و شناخته شده با سابقه بیش از 16 سال تجربه جراحی موفق در زمینه جراحی سینه هستند. دکتر فرید مرادیان در زمینه جراحی زیبایی سینه و پروتز سینه تجربه بسیار بالایی دارند.
6- هزینه عمل پروتز سینه سال 1400 چقدر است؟
هزینه عمل پروتز سینه برابر است با هزینه پروتز به اضافه هزینه جراحی. هرچه مهارت پزشک بیشتر باشد مبلغ بیشتری را دریافت میکند. جراح خوب معمولاً از بهترین افراد به عنوان دستیاران خود استفاده میکند. این موضوع هم مقداری بر رقم عمل تاثیر میگذارد. اتاق عمل و مرکز جراحی نیز از دیگر عوامل تاثیر گذار در هزینه عمل پروتز سینه هستند.
ثبت ديدگاه
You must be logged in to post a comment.