جراحی لیپوساکشن

عمل لیپوساکشن

عمل جراحی لیپوساکشن که به جراحی لیپوپلاستیک نیز شهرت دارد، چربی‌های زیر پوست را با استفاده از نیروی مکش از بدن خارج می‌کند. عمل لیپوساکشن عموماً بر روی شکم، ران، باسن، پشت بازو و غبغب انجام می‌شود. در صورتی که عمل جراحی لیپوساکشن به منظور فرم دهی به بدن استفاده شود، برای دست‌یابی به بهترین نتیجه، می‌توان عمل جراحی لیپوساکشن را با سایر جراحی‌های پلاستیک مانند لیفت صورت، کشیدن پوست شکم و غیره، ترکیب کرد.

مشکلات ناشی از انباشت چربی اضافه در بدن

امروزه با تغییرات زیادی که در سبک زندگی و رژیم‌های غذایی ایجاد شده است، متأسفانه افراد بیشتری را می‌بینیم که به شکل‌های مختلف، دچار چاقی هستند. چاقی انباشت چربی بیش از حد نیاز در بدن است. انباشت چربی در بدن می‌تواند به صورت موضعی هم باشد. انباشت چربی بیش از حد، برای بدن می‌تواند مضر و حتی کشنده باشد.

تحقیقات پزشکی نشان می‌دهد، چربی بر تولید انسولین بدن که نقش حیاتی در مهار قند خون دارد، تأثیر منفی دارد، به همین دلیل انباشت چربی در بدن می‌تواند زمینه‌ساز بیماری قند خون شود.

انباشت چربی بیش از حد، به صورت موضعی در ناحیه‌ای مانند گردن، به مسیرهای هوایی ریه فشار وارد می‌کند، به همین دلیل افراد چاق عموماً در زمان خواب به سبب کاهش اکسیژن خود، مجبور به تنفس‌های عمیق می‌شوند و اصطلاحاً بیشتر خروپف می‌کنند.

برخی از تحقیقات نشان می‌دهد که افزایش خطر ابتلا به سرطان، به‌ویژه سرطان سینه، با چاقی نسبت مستقیم دارد. با این وجود، دلایل آن به طور کامل شناخته نشده و برای اثبات به تحقیقات بیشتری نیاز است.

مشکلات انباشت چربی در بدن

زمانی تصور می‌شد که چربی، از استخوان‌ها مراقبت می‌کند، اما تحقیقات اخیر نشان می‌دهد، یکی از هورمون‌های مرتبط با چاقی بدن (آدیپونکتین)، می‌تواند زمینه‌ساز بروز پوکی استخوان شود. علاوه بر این چربی بیش از حد، نقش مؤثری در بروز سکته‌های قلبی دارد.

در صورتی که میزان چربی بدنتان بالا است و با انجام ورزش و گرفتن رژیم‌های غذایی نتوانسته‌اید به نتیجه مطلوب برسید، نیاز نیست نگران نباشید. خوشبختانه روش‌های جراحی مؤثری برای از بین بردن چربی‌های اضافه بدن وجود دارد.

در این نوشتار قصد داریم شما را با لیپوساکشن که یکی از رایج‌ترین روش‌های جراحی برای از بین بردن چربی‌های اضافه بدن است، به طور کامل آشنا کنیم.

عمل جراحی لیپوساکشن چیست؟

خوشبختانه امروزه با پیشرفت علم و فنّاوری، روش‌های متعددی برای رهایی از چربی‌های انباشته شده در بدن وجود دارد. ورزش کردن راه‌حل بسیار منطقی برای کاهش چربی‌های انباشته شده در بدن است؛ اما بعضی از چربی‌ها حتی با ورزش‌های سنگین و رعایت رژیم‌های غذایی نیز از بین نمی‌روند.

امروزه روش‌های متعددی وجود دارد که به شیوه‌ای دیگر به کاهش چربی بدن کمک می‌کنند. با انجام ورزش، سلول‌های چربی از بین نمی‌روند، بلکه با از دست دادن حجم خود، کوچک‌تر می‌شوند. روش‌های پیشرفته امروزی، با خارج کردن سلول‌های چربی از بدن، به کاهش مشکلات ناشی از انباشت چربی، کمک می‌کنند.

عمل جراحی لیپوساکشن چیست؟

عمل جراحی لیپوساکشن یکی از روش‌های رایجی است که امروزه به‌طور گسترده‌ای برای خارج کردن سلول‌های چربی از بدن استفاده می‌شود. تخمین زده می‌شود که حدود 25 درصد جراحی‌های پلاستیک جهان مربوط به عمل جراحی لیپوساکشن است. عمل جراحی لیپوساکشن که به جراحی لیپوپلاستیک نیز شهرت دارد، چربی‌های زیر پوست را با استفاده از نیروی مکش از بدن خارج می‌کند.

عمل جراحی لیپوساکشن عموماً بر روی شکم، ران، باسن، پشت بازو و غبغب انجام می‌شود. در صورتی که عمل جراحی لیپوساکشن به منظور فرم دهی به بدن استفاده شود، برای دست‌یابی به بهترین نتیجه، می‌توان عمل جراحی لیپوساکشن را با سایر جراحی‌های پلاستیک مانند لیفت صورت، کشیدن پوست شکم و غیره، ترکیب کرد.

برای دریافت مشاوره غیر‌حضوری با ما در ارتباط باشید!

عمل جراحی لیپوساکشن برای چه کسانی مناسب است؟

در صورتی که قصد انجام لیپوساکشن را دارید قبل از هر چیزی باید مطمئن بشوید که فرد مناسبی برای این عمل هستید. به همین دلیل در ادامه قصد داریم به ویژگی افراد مناسب برای عمل جراحی لیپوساکشن بپردازیم. به طور کلی کاندیداهای مناسب برای عمل جراحی لیپوساکشن عبارت‌اند از:

  • افرادی که قبلاً تلاش کرده‌اند تا با رعایت رژیم‌های غذایی و انجام ورزش، حجم توده چربی بدن خود را کاهش بدهند، اما رسوبات چربی به حدی بوده است که علیرغم ورزش و رژیم غذایی صحیح نیز، از بین نرفته‌اند. این افراد می‌توانند از عمل جراحی لیپوساکشن به عنوان یک راه‌حل مناسب برای خارج کردن این قبیل چربی‌های سرسخت، استفاده کنند.
  • افرادی که دارای پوست سفتی هستند و ماهیچه‌های شکم آن‌ها دچار افتادگی نشده است.
  • افرادی که فاقد بیماری های خاصی نظیر، بیماری‌های قلبی عروقی و یا ریوی هستند.
  • افرادی که شاخص توده بدنی (BMI) آن‌ها زیر 30 است.
  • افراد غیر سیگاری
  • زنانی که قصد بارداری ندارند.
  • افرادی که نگاهی واقع‌بینانه و چشم‌انداز مثبتی به عمل جراحی لیپوساکشن شکم، لیپوساکشن پشت یا سایر نواحی بدن دارند و برخورداری از یک فرم بدنی ایده‌آل برایشان اهمیت دارد.

عمل جراحی لیپوساکشن برای چه کسانی مناسب نیست؟

عمل جراحی لیپوساکشن مانند هر عمل دیگر ممکن است برای برخی از افراد مناسب نباشد. در ادامه قصد داریم به این مطلب بپردازیم که چه افرادی کاندیدای مناسبی برای لیپوساکشن نیستند.

افرادی که شاخص توده بدن آن‌ها بالاست

شاخص توده بدن (BMI) یکی از مهم‌ترین معیارهایی است که می‌تواند تعیین‌کننده این مطلب باشد که آیا فرد کاندیدای مناسبی برای عمل جراحی لیپوساکشن است یا خیر؟ BMI در واقع شاخصی برای اندازه‌گیری میزان چربی بدن، نسبت به قد است. خوشبختانه اندازه‌گیری BMI ساده است، برای این منظور کافی است وزن خود را برحسب کیلوگرم و قد خود را برحسب متر، اندازه‌گیری نمایید و از فرمول زیر استفاده کنید:

BMI = mass (kg) / height^2 (m)

البته با یک جستجوی ساده در اینترنت نیز می‌توانید BMI بدن خود را تنها با وارد کردن میزان وزن و قد خود، به صورت آنلاین محاسبه کنید.

در صوتی که شاخص توده‌ای بدن بالای 40 باشد، فرد دچار چاقی بیش از حد است. عمل جراحی لیپوساکشن نمی‌تواند راه‌حل مناسبی برای کاهش چربی بدن این افراد باشد. به این افراد توصیه می‌شود ابتدا با استفاده از ورزش و رعایت رژیم غذایی وزن خود را کاهش دهند و بعد از این که شاخص توده‌ای بدن آن‌ها کاهش یافت اقدام به عمل جراحی لیپوساکشن کنند.

افرادی که شاخص توده‌ای بدن آن‌ها در محدوده 30 تا 40 است. این افراد ممکن است با لیپوساکشن به نتایج خوبی برسند، اما سایر روش‌های کاهش چربی، مانند جراحی شکم بیشتر به آن‌ها توصیه می‌شود.

همان‌طور که پیش‌تر اشاره‌شده، افرادی که شاخص توده‌ای بدن آن‌ها زیر 30 است، بهترین کاندیداهای انجام عمل جراحی لیپوساکشن هستند.

افرادی که توقعات غیر واقع‌بینانه دارند

افرادی که انتظار دارند با استفاده از لیپوساکشن حجم بالایی از چربی از بدن آن‌ها دفع شود، کاندیدای مناسبی برای عمل جراحی لیپوساکشن نیستند. انجمن جراحان پلاستیک آمریکا که یکی از معتبرترین مراجع علمی محسوب می‌شود، توصیه می‌کند که در روش لیپوساکشن بیش از 5000 سی‌سی (5 لیتر) چربی مایع، از بدن بیمار خارج نشود.

در صورتی که حجم بالاتری از چربی به روش لیپوساکشن از بدن بیمار خارج شود، عوارض وخیمی می‌تواند برای بیمار داشته باشد. به همین دلیل جراحان پلاستیک به این دستورالعمل پایبند هستند. اگر مقدار چربی بدن شما بیش از حد باشد، جراح پلاستیک قبل از انجام عمل جراحی لیپوساکشن، با استفاده از سایر روش‌ها مانند استفاده از بالون معده، به کاهش وزن شما و رسیدن به حد مطلوب برای عمل جراحی لیپوساکشن کمک می‌کند.

لیپوساکشن برای چه کسانی مناسب نیست؟

افرادی که دارای برخی بیماری‌های زمینه‌ای هستند

اکثر جراحان بیماران را بر اساس سلامت عمومی آن‌ها طبقه‌بندی می‌کنند تا خطرات ناشی از جراحی را تعیین کنند. حتی اگر خود را سالم می‌دانید، برخی شرایط زمینه‌ای ممکن است شما را برای عمل جراحی لیپوساکشن، رد صلاحیت کنند. پزشک با مشورت شما این موارد را بررسی می‌کند.

شرایطی مانند آسم، دیابت و فشار خون بالا از جمله دلایلی هستند که جراح پلاستیک با استناد به آن‌ها می‌تواند شما را کاندیدای مناسبی برای جراحی پلاستیک تشخیص ندهد.

افرادی که سیگار، قلیان و یا سایر دخانیات را مصرف می‌کنند، کاندیدای مناسبی برای عمل جراحی لیپوساکشن نیستند. این قبیل افراد بیشتر از سایرین در معرض عفونت، افزایش خونریزی، تأخیر در بهبودی، مرگ پوست، زخم اضافی و مشکلات احتمالی بعد از بیهوشی هستند.

جراح پلاستیک قبل از عمل با شما مشورت می‌کند و در صورتی که سیگاری باشید، به شما توصیه می‌کند حداقل به مدت 6 هفته قبل از عمل جراحی لیپوساکشن از مصرف سیگار و سایر دخانیات اجتناب کنید. علاوه بر این در صورتی که از داروهای قلبی به‌ویژه رقیق‌کننده‌های خون استفاده می‌کنید حتماً باید قبل از عمل با پزشک معالجه خود مشورت کنید.

افرادی که پوست آن‌ها قابلیت ارتجاعی خود را از دست داده است.

برای داشتن یک فرم بدنی ایده‌آل، استفاده از لیپوساکشن و برداشتن چربی‌های اضافه تنها یک بخش از ماجراست. برای دست یابی به بهترین نتیجه ممکن بعد ازعمل جراحی لیپوساکشن، پوست شما باید قابلیت ارتجاعی داشته باشد و بعد از عمل دچار افتادگی نشود، افرادی که به هر دلیلی مانند زایمان و یا افزایش سن، انعطاف‌پذیری پوست خود را از دست داده‌اند، کاندیدای مناسبی برای عمل جراحی لیپوساکشن نخواهند بود.

علاوه بر موارد فوق، افرادی که از داشتن سلولیت‌های چربی در بدن خود ناراضی هستند و اصرار دارند با استفاده از لیپوساکشن سلولیت های چربی بدن خود را از بین ببرند، کاندیدای مناسبی برای لیپوساکشن نیستند، زیرا لیپوساکشن گزینه مناسبی برای از بین بردن سلولیت‌های چربی نیست. برای از بین بردن سلولیت‌های چربی توصیه می‌شود از سایر روش‌ها مانند لیپوماتیک استفاده کنید.

بیشتر بدانیم: عمل لیپوماتیک

لیپوساکشن در مردان

اگرچه عمل جراحی پلاستیک بیشر توسط خانم‌ها انجام می‌شود، اما این به این معنی نیست که آقایان نمی‌توانند لیپوساکشن کنند. هر فردی که از چربی‌های اضافه بدن خود ناراضی است، می‌تواند از عمل جراحی لیپوساکشن استفاده کند و چربی‌های اضافه بدن خود را از بین ببرد. برای این منظور کافی است که ویژگی‌های یک کاندیدای خوب را که پیش‌تر به آن اشاره شد، داشته باشید.

عمل جراحی لیپوساکشن در مردها می‌تواند به منظور از بین بردن چربی‌های شکم که حتی در مقابل شدیدترین تمرین‌های بدنی نیز مقاومت کرده‌اند مورد استفاده قرار گیرد، به همین منظور برخی از مردان از عمل جراحی لیپوساکشن به منظور دست‌یابی به سیکس‌پک استفاده می‌کنند.

لیپوساکشن در مردان

روش انجام عمل لیپوساکشن

عمل جراحی لیپوساکشن به مدت 2 تا 4 ساعت به طول می‌انجامد. وقتی دراز می‌کشید وضعیت بدنتان تغییر می‌کند و ممکن است جراح نتواند تشخیص دهد در چه نقاطی از بدن چربی جمع شده، به همین دلیل قبل از عمل جراح قسمت‌هایی از بدن را که باید تحت عمل جراحی لیپوساکشن قرار گیرند را با استفاده از ماژیک علامت‌گذاری می‌کند.

با صلاح‌دید پزشک جراح و متخصص بیهوشی، بیمار تحت بیهوشی عمومی یا بی‌حسی موضعی قرار می‌گیرد، سپس برش‌های کوچکی در مناطق هدف ایجاد می‌شود. محلولی حاوی سرم استریل، لیدوکائین (نوعی بی‌حس کننده موضعی) و اپی نفرین (ماده برای انقباض رگ‌ها) به زیر پوست بیمار تزریق می‌شود.

جراح لوله‌ای توخالی از جنس استیل را که کانولا نام دارد را از محل برش‌های ایجاد شده به زیر پوست وارد می‌کند. کانولا به یک دستگاه مکنده متصل است. جراح با حرکت دادن کانولا در زیر پوست، چربی‌ها را به بیرون بدن تخلیه می‌کند. جراح این عمل را تا دست‌یابی به اهداف مورد نظر عمل تا پایان ادامه می‌دهد.

قیمت عمل لیپوساکشن

برای دریافت مشاوره غیر‌حضوری با ما در ارتباط باشید!

آمادگی قبل از جراحی لیپوساکشن

انجام هر عملی جراحی نیاز به آمادگی دارد، عمل جراحی لیپوساکشن نیز از این قاعده مستثنی نیست. برخی از مهم-ترین آمادگی‌های لازم به منظور انجام عمل جراحی لیپوساکشن موارد زیر هستند.

  • قبل از انجام عمل جراحی لیپوساکشن، جراح را از تمام سوابق پزشکی خود مطلع کنید.
  • چند روز قبل از عمل پزشک معالج، تعدادی آزمایش‌ها خون را برای شما تجویز خواهد کرد. این آزمایش‌ها را انجام داده و نتایج را در روز عمل به همراه داشته باشید.
  • با نظر پزشک متخصص خود و در صورت تائید ایشان، از مصرف داروهایی نظیر آسپرین و سایر رقیق‌کننده‌های خون اجتناب کنید. مجدداً تأکید می‌شود، فقط در صورت تائید پزشک متخصص، می‌توانید مصرف داروها را برای مدتی قطع کنید.
  • استعمال دخانیات و مصرف نوشیدنی‌های الکلی را مدتی قبل از عمل متوقف کنید.
  • در روز عمل، هیچ‌گونه زیورآلاتی همراه خود نداشته باشید.
  • شب قبل از عمل استحمام کنید؛ زیرا بعد از عمل ممکن است تا چند روز نتوانید استحمام کنید.
  • از مراجعه تنها به بیمارستان اجتناب کنید و سعی کنید حتماً یک همراه داشته باشید.
  • شب قبل از عمل شام سبکی میل کنید و صبح عمل از خوردن و آشامیدن اجتناب کنید.

مراقبت‌های بعد از جراحی لیپوساکشن

  • آب و آبمیوه‌های طبیعی، زیاد بنوشید. در حین عمل جراحی لیپوساکشن، بدن شما آب زیادی از دست می‌دهد. برای جبران کمبود آب شما باید به مقدار فراوانی آب و مایعات بنوشید.
  • چند ساعت بعد از عمل استراحت کامل داشته باشید اما بعد از آن، به تدریج شروع به پیاده‌روی سبک کنید. پیاده‌روی سبک بعد از عمل بسیار مهم است زیرا باعث می‌شود، خون بدن لخته نشود.
  • برای مدتی از خوابیدن بر روی شکم و پهلو اجتناب کنید.
  • تا بهبودی کامل از انجام حرکات و ورزش‌های سنگین خودداری کنید.
  • گن‌ بعد از عمل لیپوساکشن مخصوصی را که با راهنمایی پزشک معالج خود تهیه کرده‌اید، به طور مرتب تا 6 ماه استفاده کنید.
  • از مصرف دخانیات و نوشیدنی‌های الکلی خودداری کنید.
  • شنا کردن در استخر یا دریا می‌تواند خطر عفونت را افزایش دهد، بنابراین تا بهبودی کامل از آن اجتناب کنید.
  • داروهای تجویزی توسط پزشک را طبق دستورالعمل و به طور مرتب مصرف کنید.
  • در صورت بروز هر گونه علائم غیرعادی مانند تب و سرگیجه، با پزشک معالج خود تماس بگیرید و از مصرف خودسرانه دارو اجتناب کنید.

عوارض عمل لیپوساکشن

عمل جراحی لیپوساکشن نیز مانند هر عمل جراحی دیگری، دارای عوارضی است.عوارض لیپوساکشن شکم ، پهلو در برخی موارد، عبارت‌اند از:

  • ایجادی کبودی که ممکن است تا چند هفته به طول بکشد.
  • احتمال بروز آسیب به سایر بافت‌های مجار بافت چربی، مانند رگ‌های خونی و عصبی
  • از بین رفتن موقتی حس لامسه که ممکن است مدتی طول بکشد.
  • بروز التهاب که در بعضی از بیماران ممکن است تا 6 ماه به طول بیانجامد
  • لخته شدن خون
  • در مواردی که میزان خاصیت کشسانی پوست ضعیف باشد، در صورتی که روند بهبود زخم نیز کند باشد و یا چربی‌های زیر پوستی به طور نامناسب و نامنظمی برداشته شود، ممکن است برخی برآمدگی‌هایی بر روی پوست ایجاد شود.
  • آمبولی ریوی که یکی از خطرناک‌ترین عوارض احتمالی لیپوساکشن است. آمبولی ریوی به این معنی است که چربی به سمت رگ‌های خونی و ریه‌ها حرکت کرده و جریان خون را در ریه‌ها مسدود می‌کند.
  • بروز حساسیت به داروهایی که در حین عمل استفاده می‌شود.

هزینه عمل لیپوساکشن چقدر است؟

هزینه عمل جراحی لیپوساکشن نسبت مستقیمی با میزان چربی دارد که در بدن شما انباشته‌شده است. همچنین بسته به این‌که عمل جراحی لیپوساکشن بر روی کدام قسمت از بدن شما صورت می‌گیرد، هزینه عمل جراحی لیپوساکشن می‌تواند متفاوت باشد.

آیا هزینه عمل جراحی لیپوساکشن تحت پوشش بیمه قرار دارد؟

با توجه به این‌که عمل جراحی لیپوساکشن یک عمل زیبایی محسوب می‌شود، عموماً تحت پوشش بیمه درمانی قرار ندارد و شما ناچار هستید هزینه‌های عمل را به‌صورت آزاد پرداخت نمایید. با این وجود در صورتی که عمل لیپوساکشن را به منظور رفع برخی مشکلات پزشکی انجام می‌دهید، توصیه می‌شود از بیمه‌گر طرف قرارداد خود در خصوص احتمال پرداخت هزینه‌های عمل، سؤال کنید.

پرسش و پاسخ جراحی لیپوساکشن

1- آیا عمل لیپوساکشن خطرناک است؟

اگر این عمل به درستی و در شرایط استاندارد، توسط جراح متخصص انجام شود، خطری برای متقاضی ندارد. عمل لیپوساکشن شکم و پهلو برای کسانی مناسب است که شاخص توده بدنی آن‌ها زیر 35 است و از سلامت قلب و عروقی مناسبی برخوردار باشند، در غیر انجام جراحی توصیه نمی‌شود.

2- علائم امبولی بعد از عمل چیست؟

تنگی نفس، درد کتف، سرگیجه، اختلال حواس، مور مور شدن اندام ها، سرفه همراه با خون. اگر بعد از انجام جراحی با هر کدام از این علائم رو‌به‌رو شدید، سریعا جراح خود را مطلع کنید

3- خطر آمبولی تا چند روز بعد از عمل از بین می رود؟

هر چقدر از روز‌های ابتدایی بعد از جراحی جلوتر بیاییم، خطر آمبولی کاهش می‌یابد و بعد از گذشت یک هفته این خطر کاملا از بین می‌رود.

4- آیا لیپوساکشن بدون جراحی امکانپذیر است؟

لیپوساکشن نوعی روش جراحی است که به کمک آن می‌توان از دست چربی‌های انباشته شده در برخی از نواحی بدن راحت شد. اگر نمی‌خواهید از جراحی استفاده کنید، تنها راه انجام ورزش مستمر و طولانی مدت است.

5- بارداری بعد از لیپوساکشن امکانپذیر است؟

بله، عمل لیپوساکشن هیچ مانعی برای بارداری ایجاد نمی‌کند.

برای دریافت مشاوره غیر‌حضوری با ما در ارتباط باشید!