عمل زیبایی بینی

برای همه ما اتفاق افتاده است که برای یک‌بار هم که شده به بینی خودمان با دقت نگاه کنیم و در حالت نیم‌رخ و تمام‌رخ بینیمان را برانداز کنیم و درباره فرم آن و تغییراتی که اگر ایجاد می‌شد چقدر می‌توانست بر چهرهمان تأثیر بگذارد، فکر کنیم.

هرچند کارشناسان زیبایی سهم فرم بینی در زیبایی صورت را بیشتر از ۱۰ درصد ارزیابی نمی‌کنند اما همین 10 درصد ممکن است بخش مهمی از زندگی ما را تحت تأثیر قرار دهد، به‌طوری‌که بسیاری از افراد با انجام جراحی بینی، تغییراتی زیادی را شاهد بوده‌اند.

نقش بینی در زیبایی چهره

بینی به عنوان بخش مرکزی چهره، در تناسب کلی اعضای صورت نقش محوری دارد. به همین دلیل همواره بخش زیادی از جراحی‌های زیبایی را به خود اختصاص داده‌است. اگر بینی شما کج، بزرگ و یا ناموزون باشد می‌تواند زیبایی سایر اعضای چهره شما را تحت تاثیر قرار دهد. تقارن اعضای صورت در زیبایی چهره بسیار مهم است که نسبت طلایی نامیده می‌شود یعنی بینی به شکل متوازن بین چشم ها و چانه قرار بگیرد. در کل باید گفت یک فرم بینی ایده آل برای همه ی صورتها وجود ندارد و تشخیص این امر به عهده پزشک جراح زیبایی بینی است.

امروزه جراحی بینی یکی از شناخته‌شده‌ترین ِجراحی‌های زیبایی به‌حساب می‌آید، یک تغییر کوچک اما بنیادین در چهره هر شخص که می‌تواند کمک شایانی به زیبایی چهره و کیفیت زندگی افراد کند.

انواع جراحی‌های بینی

دو نوع جراحی بینی وجود دارد که عبارتند از راینوپلاستی و سیتوپلاستی.

  • راینوپلاستی: به عمل زیبایی بینی گفته می‌شود که برای تغییر شکل بینی انجام می‌شود. از آنجا که تنفس و شکل بینی با هم ارتباط دارند گاهی راینوپلاستی نه تنها برای زیبایی بینی بلکه برای بهبود تنفس از طریق بینی هم انجام می‌شود.
  • سیتوپلاستی: جراحی بینی صرفا برای بهبود تنفس است و جنبه درمانی دارد و ظاهر بینی هیچ تغییری نمی‌کند. این نوع جراحی از طریق صاف کردن دیواره داخلی بینی که مجاری بینی را به دو قسمت راست و چپ تقسیم می‌کند و در اصطلاح تیغه بینی نام دارد، به بهبود تنفس بیمار کمک می‌کند.

قسمت فوقانی ساختار بینی استخوانی است و قسمت پایین آن غضروف است. جراحی زیبایی بینی یا راینوپلاستی می‌تواند باعث تغییر شکل استخوان، غضروف، پوست بینی یا هرسه مورد شود. پزشک جراح قبل از سایر ویژگی‌های صورت، نوع پوست بینی و مواردی را که نیاز به تغییر دارد در نظر می‌گیرد و نوع جراحی متناسب با فرد را طراحی می‌کند. عمل زیبایی بینی نه تنها برای زیبایی چهره بلکه می‌تواند برای ترمیم ناهنجاری های ناشی از آسیب دیدگی بینی، اصلاح نقص مادرزادی یا بهبود برخی از مشکلات تنفسی نیز انجام شود.

انواع بینی

بینی‌ها با توجه به شکل ظاهری، ساختمان بینی و ضخامت پوست و غضروف به دودسته کلی تقسیم می‌شوند که هرکدام شیوه جراحی منحصر به خود را دارد و در نهایت نتیجه متفاوتی خواهد داشت.

  1. بینی استخوانی غضروفی
  2. بینی گوشتی
  • بینی گوشتی: این نوع بینی متداول‌‎ترین نوع بینی در زنان و مردان است. این نوع بینی‌ها معمولا غضروف ضعیفی دارند و نوک بینی به سمت پایین افتادگی دارد و معمولا بزرگ و برجسته است. این نوع بینی به “بینی انیشتین” دانشمند مشهور، معروف است. حدود 24% افراد این نوع بینی را دارند. جراحی بینی‌های گوشتی کمی سخت‌تر است چرا که ضخامت و چربی پوست در این نوع بینی‌ها بیشتر از سایر انواع بینی است و همینطور کمبود بافت غضروفی و استخوانی مانع شکل دهی راحت به بینی می‌شود.
  • بینی استخوانی و غضروفی: در این نوع بینی‌ها به دلیل نازک بودن پوست بینی و محکم بودن استخوان و غضروف کافی، جراحی بسیار راحت‌تر و دارای نتیجه مطلوب‌تری است. اهمیت نوع پوست بینی در جراحی زیبایی بینی به این دلیل است که پوست ضخیم باعث می‌شود به غضروفها فشار بیاورد و به مرور زمان باعث افتادگی و بدشکل شدن بینی شود اما پوست نازک باعث ماندگاری شکل غضروفها می‌شود. معمولا مشکل بینی افراد دارای بینی استخوانی و غضروفی داشتن قوز بینی و یا انحراف تیغه‌ی بینی، پولیپ و یا شکستگی می‌باشد.

البته در حالت کلی این نوع تقسیم‌بندی‌ها علمی نبوده و صرفاً جهت برقراری ارتباط بین متقاضیان و جراحان بینی استفاده می‌شود. ازنظر علمی تنها دو عامل تأثیر مستقیم بر روی نتیجه جراحی بینی دارد.

  1. ضخامت پوست بینی
  2. مقاومت و استحکام غضروف بینی

‏با همه این تعاریف ممکن است دو شخص در ظاهر دارای بینی‌هایی با تشابه بالا باشند اما از دیدگاه علمی دارای تفاوت‌های بسیار زیادی بوده و نتایج متفاوتی از جراحی بینی داشته باشند. ‏پس بنابراین تنها ملاک و مرجع آگاهی از ویژگی‌های بینی هر شخص معاینه بالینی پزشک متخصص است.

جراحی بینی چیست؟

جراحی بینی شامل هرگونه مداخله در داخل و یا خارج بینی بوده که با توجه به نیاز شخص انجام می‌شود. این اقدامات می‌تواند شامل مواردی همچون بهبود وضعیت تنفسی، اصلاح دفرمیتی ها و یا جراحات ناشی از حوادث و یا بدفرمی‌های ظاهری بینی و انحراف در تیغه بینی باشد.

در ادامه شما را با روش‌های مختلف جراحی بینی آشنا می‌کنیم و همچنین نکات و مراقبت‌های قبل و بعد از جراحی را برای شما ذکر خواهیم کرد.

روش جراحی زیبایی بینی باز

در این روش عمل زیبایی بینی، جراح از طریق ایجاد شکاف در تیغه وسط بینی که بین دو سوراخ بینی قرار دارد به جراحی می‌پردازد. به این صورت که جراح به میزان نیاز، استخوان و غضروف‌های زیر پوست را تغییر شکل می‌دهد تا بینی به فرم دلخواه برسد. ممکن است جراح از غضروف های عمق بینی یا گوش فرد برای افزودن به غضروف بینی و برای تغییرات بزرگتر نیز ممکن است از غضروفها و استخوان‌های سایر قسمت‌های بدن استفاده کند. اگر در استخوان وسط بینی انحراف وجود داشته باشد جراح برای بهبود تنفس آن را نیز اصلاح می‌کند.

در این روش با اینکه روی پوست برش ایجاد می‌شود و جای بخیه ممکن است روی پوست باقی بماند اما دسترسی و دید پزشک برای ایجاد تغییر فرم بینی بیشتر است.

بنابر آنچه گفته شد انتخاب روش جراحی بینی به هدف پزشک و بیمار از جراحی زیبایی بینی و همچنین شکل و ایرادهای بینی بستگی دارد. برای بیمارانی که مشکلات بینی آنها بیشتر در نوک بینی است و یا انحراف تیغه بینی دارند باید از روش جراحی باز استفاده کرد چراکه بینی آنها نیاز به تغییرات بیشتری دارد و با جراحی زیبایی بسته نمی‌توان به نتیجه مطلوب دست یافت.

روش جراحی زیبایی بینی بسته

در این روش جراحی زیبایی بینی، جراح بدون ایجاد شکاف روی بینی و تنها ازطریق ایجاد برش و حفره‌هایی که داخل سوراخ‌های بینی ایجاد می‌کند به جراحی می‌پردازد. این روش برای برداشتن قوز بینی و اصلاح استخوان بینی انجام می‌شود اما در غضروف‎‌های نوک بینی هیچ تغییری ایجاد نمی‌شود و به حالت اولیه باقی می‌مانند.

از محاسن این روش آن است که علاوه بر کوتاه بودن زمان جراحی، برش پوستی روی بینی ایجاد نمی‌شود و بینی حالت طبیعی خود را حفظ می‌کند وهمچنین دوره نقاهت کمتری دارد و طبیعتا خونریزی، تورم و کبودی نیز کمتر است. اما از معایب این روش عمل زیبایی بینی این است که جراح به نوک بینی دسترسی ندارد و ممکن است تغییراتی که مد نظر فرد و پزشک است به خوبی انجام نشود.

برای دریافت مشاوره غیر‌حضوری با ما در ارتباط باشید!

با همه این تفاسیر انتخاب روش جراحی در تخصص پزشک معالج بوده و بهتر است که به جراحی که انتخاب کردید، اعتماد کنید.

در مجموعه الو جراح جراحی بینی توسط پزشک فوق تخصص جراحی پلاستیک بینی انجام می‌پذیرد و به تمام نیازها و انتظارات متقاضیان عمل بینی به‌خوبی توجه شده و متناسب با خواسته‌ی شما عزیزان جراحی بینی انجام می‌پذیرد.

اقدامات قبل و بعد از جراحی بینی

  1. در روز ویزیت به صحبت‌های پزشک جراح با دقت گوش کنید و انتظارات خود را به پزشک بگویید.
  2. همانند سایر جراحی‌ها قبل از اقدام به جراحی با مشورت پزشک داروهایی را که احیاناً مصرف می‌کنید، قطع نمایید.
  3. از مصرف دم‌نوش‌های گیاهی، داروهای رقیق‌کننده خون، قرص‌های مکمل لاغری و از بین برنده آکنه و جوش خودداری نمایید.
  4. مصرف دخانیات را حداقل دو هفته قبل از جراحی قطع نموده و دو هفته بعد از جراحی هم از مصرف هرگونه دخانیات خودداری نمایید.
  5. مصرف مشروبات الکلی را نیز همانند دخانیات قبل از جراحی و بعد از جراحی قطع نمایید.
  6. در روز جراحی استرس نداشته باشید و به تیم جراح اعتماد کنید چراکه در تمام مراحل درمان ما در کنار شما هستیم.
  7. ‏بعد از جراحی ممکن است اطراف چشم‌ها و بینی متورم و کبود شود که جای هیچگونه نگرانی نیست و به مرور رفع خواهد شد.
  8. ‏بعد از اتمام جراحی، اسپیلنت یا همان آتل خارجی بر روی بینی شما کارگذاشته می‌شود. این آتل بعد از یک هفته توسط خود پزشک برداشته شده و بخیه‌های خارجی کشیده می‌شود.
  9. ‏چسب مخصوص بر روی بینی شما زده شده و نحوه استفاده از آن به شما آموزش داده می‌شود.
  10. ‏چسب زدن تا یک ماه باید ادامه داشته باشد.
  11. ‏بعد از ۴۸ ساعت دوش گرفتن مانعی ندارد.
  12. ‏تا ۴۸ ساعت باید از کمپرس سرد استفاده کنید ‏و ۵ روز بعد باید از کمپرس گرم استفاده کنید.
  13. ‏بعد از جراحی بینی حالت استراحت باید نیمه نشسته باشد تا از میزان تورم کاسته شود.
  14. ‏تا یک ماه نباید از عینک استفاده کنید.
  15. ‏بهتر است در روزهای اول از رژیم غذایی که بیشتر آن را مایعات تشکیل داده است، استفاده کنید
  16. ‏برای شستشوی بینی بهتر است از سرم نرمال سالین و یا اسپری دکوسالین استفاده نمایید.
  17. ‏بهتر است روزهای اول سر خود را پایین نیندازید.

عوارض احتمالی جراحی زیبایی بینی

عمل زیبایی بینی مانند همه عمل‌های جراحی ممکن است خطراتی به همراه داشته باشد از جمله:

خونریزی، عفونت، حساسیت به داروی بیهوشی، ایجاد مشکل در تنفس از راه بینی، بی حسی دائمی در بینی و اطراف آن، بد فرم شدن بینی، ایحاد حفره در تیغه بینی و نیاز به جراحی مجدد یا اضافی داشتن، از دست دادن حس بویایی برای مدت طولانی، قرینه نشدن دو طرف بینی، تنفس دهانی و صدادار و غیره.

آخرین نکته ای که در این مطلب بیان خواهیم کرد این است که با مراقبت‌های لازم پس از جراحی زیبایی بینی و انتخاب هوشمندانه جراح، می توان تا حد زیادی از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری کرد و به نتیجه مطلوب دست یافت.

نکته بسیارمهم در خصوص انتخاب جراح!

‏در انتخاب پزشک مناسب دقت کنید و کیفیت کار را در نظر بگیرید و به مقرون‌به‌صرفه بودن کار نیز دقت کنید اما کیفیت کار را فدای قیمت پایین نکنید.

برای دریافت مشاوره غیر‌حضوری با ما در ارتباط باشید!