عمل ابدومینوپلاستی
جراحی ابدومینوپلاستی

جراحی ابدومینوپلاستی چیست ؟

یکی از رایج‌ترین و متداول‌ترین روش‌های جراحی زیبایی، ابدومینوپلاستی است که امروزه به شکل بسیار گسترده‌ای مورد استفاده زیباجویان قرار می‌گیرد. با استفاده از جراحی ابدومینوپلاستی می‌توان بدفرمی و افتادگی‌های شکم را تا حد بسیار زیادی برطرف نمود.

افرادی که دچار شلی و افتادگی پوست شکم هستند و یا فرم شکم آن‌ها به صورت نامتعارفی رو به جلو است، با استفاده از عمل ابدومینوپلاستی می‌توانند به فرم ایده‌آل بدن نزدیک‌تر شوند. وجود ترک‌های فراوان پوستی، شلی و افتادگی پوست شکم و یا چین و چروک‌هایی که ممکن است هنگام لباس پوشیدن خود را نشان دهند، همگی از دلایلی هستند که زیباجویان زیادی را به سمت جراحی ابدومینوپلاستی سوق می‌دهند.

ابدومینوپلاستی که در اصطلاح عموم به آن عمل زیبایی شکم یا تامی تاک نیز گفته می‌شود، یک روش کاملاً تهاجمی است که به منظور رفع افتادگی پوست شکم، کشیدن پوست اضافی و به طور کلی برای صاف کردن شکم مورد استفاده قرار می‌گیرد. عمل ابدومینوپلاستی نهایتاً منجر به خروج چربی‌های اضافه و سفت شدن عضلات شکم می‌شود.

جراحی ابدومینوپلاستی یک روش کاملاً تهاجمی است. جراحی ابدومینوپلاستی بیشتر به افرادی توصیه می‌شود که سایر روش‌های لاغری نظیر ورزش، کنترل رژیم غذایی و یا دستگاه‌های لاغری را امتحان کرده‌اند، اما به نتیجه دلخواه و ایده‌‌آل خود نرسیده‌اند.

اگر به فکر انجام عمل ابدومینوپلاستی هستید بی‌شک سؤالات متعددی ذهن شما را به خود مشغول می‌کند، سؤالاتی مانند این که ابدومینوپلاستی چگونه انجام می‌شود؟ چه کسانی بهتر است این عمل را انجام دهند؟ عوارض ابدومینوپلاستی چیست؟ مزایا و معایب ابدومینوپلاستی چیست که پاسخ هریک از آن‌ها می‌تواند به شناخت بهتر و تصمیم مطمئن‌تر شما کمک شایانی داشته باشد.

بنابراین توصیه می‌کنیم تا پایان این مطلب با ما همراه باشید تا پاسخ تمامی سؤالات خود و بسیاری از سؤالات احتمالی دیگر را دریافت نمایید.

ابدومینوپلاستی برای چه کسانی مناسب است

ابدومینوپلاستی برای چه کسانی مناسب است؟

اگر به هر دلیلی قصد انجام عمل ابدومینوپلاستی را دارید، بی‌تردید مهم‌ترین سؤال شما باید این باشد که آیا کاندیدای مناسبی برای عمل ابدومینوپلاستی هستید یا خیر؟

افرادی با شکم‌های بزرگ، برآمده و پر از چربی که پوست شکم آن‌ها شل و آویزان است از بهترین کاندیداهای جراحی ابدومینوپلاستی هستند.

افرادی که چاقی مفرط دارند و با کنترل رژیم غذایی، استفاده از دستگاه‌های لاغری و یا ورزش کردن نمی‌توانند لاغر شوند می‌توانند عمل ابدومینوپلاستی را به منظور لاغر شدن انتخاب کنند.

ابدومینوپلاستی
روش جراحی ایجاد برشی افقی در زیر شکم و برداشتن پوست اضافه
مدت زمان جراحی  2.5 تا 3 ساعت
بیهوشی دارد
دوره نقاهت 3 روز استراحت کامل / 7 تا 10 روز استراحت در منزل

با توجه به تأثیر بسیار زیاد حاملگی در افتادگی شکم، خانم‌هایی که حاملگی‌های زیادی داشته‌اند و عضلات شکمشان فرم و موقعیت معمول خود را از دست داده و پوست شکمشان نیز دچار افتادگی شده است، می‌توانند با استفاده از عمل ابدومینوپلاستی شکم خود را صاف و زیباتر کنند.

افرادی که دچار چاقی و لاغری‌های مکرر شده‌اند به نحوی که پوست شکمشان دچار افتادگی شده است، از دیگر کاندیدهای مناسب عمل ابدومینوپلاستی هستند.

علاوه بر موارد فوق، مشکلات متعددی دیگری هم وجود دارد که با استفاده از روش جراحی ابدومینوپلاستی قابل حل هستند، از جمله این مشکلات می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • چین و چروک پوست شکم
  • اخم کردن ناف
  • آویزان بودن شکم
  • چین شکم

قابل انکار نیست که جراحی ابدومینوپلاستی با بهبود فرم بدنی و ظاهر اندام، به زیباجویان اعتماد به نفس بیشتری خواهد داد، با این وجود توصیه می‌شود که قبل از عمل با پزشک متخصص خود حتماً مشورت کنید و تنها در صورتی که کاندیدای مناسبی برای عمل هستید، اقدام به جراحی کنید.

بهتر است قبل از عمل با شناخت بهتر، توقعات و انتظارات خود را واقع‌بینانه‌تر سازید و با نگرش و درکی صحیح از محدودیت‌ها، مزایا و معایب ابدومینوپلاستی، مبادرت به این جراحی نمایید.

تامی تاک برای چه کسانی مناسب نیست؟

قبل از انجام عمل ابدومینوپلاستی پزشک وضعیت جسمی و سلامتی شما را بررسی و با انجام تعدادی آزمایش و تحلیل آن‌ها از سلامتی شما باید مطمئن شود، چرا که این جراحی، مانند هر جراحی دیگری ممکن است برای عده‌ای مناسب نباشد.

افرادی که سابقه برخی از بیماری‌ها را دارند ممکن است کاندیدای مناسبی برای عمل ابدومینوپلاستی نباشند، برخی از این بیماری‌ها عبارت‌اند از:

  • آریتمی قلبی (ضربان قلب نامنظم)
  • عدم انعقاد خون به صورت طبیعی
  • قند خون
  • فشار خون بالا
  • بیماری‌های ریوی
  • بیماری‌هایی در رابطه با سیستم ایمنی بدن
ابدومینوپلاستی برای چه کسانی مناسب نیست

برای دریافت مشاوره غیر‌حضوری با ما در ارتباط باشید!

علاوه بر موارد فوق برخی دیگر از افراد نیز ممکن است کاندیدای مناسبی برای عمل ابدومینوپلاستی نباشند، از جمله این افراد می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • خانم‌هایی که تصمیم به بارداری مجدد دارند، کاندیدای مناسبی برای این عمل نیستند.
  • افرادی که قصد لاغری دارند، باید ابتدا وزن خود را تا حد امکان کاهش دهند و سپس در صورت نیاز مبادرت به جراحی کنند.
  • با توجه به این که عمل ابدومینوپلاستی یک روش جراحی کاملاً تهاجمی است و با ایجاد برش‌های طولی در ناحیه زیر شکم همراه است. اگرچه این محل‌های برش معمولاً 6 تا 12 ماه بعد از عمل به شکل قابل قبولی ترمیم می‌شوند و به صورت یک خط بسیار باریک در می‌آیند، با این وجود در موارد نادری ممکن است محل‌های برش گوشت اضافی بیاورند و به صورت بد شکلی تا پایان عمر همراه بیمار باقی بمانند.
    بنابراین توصیه می‌شود در صورتی که نمی‌توانید خطر همراه داشتن یک محل زخم را قبول کنید از انجام این عمل خودداری کنید.

روش انجام جراحی ابدومینوپلاستی

نحوه انجام عمل ابدومینوپلاستی که به آن جراحی شکم نیز گفته می‌شود بستگی به میزان افتادگی، فرم افتادگی و چین‌های پوستی شکم دارد. در این عمل با ایجاد برش‌هایی در ناحیه تحتانی شکم که عموماً در حوالی محل برش سزارین است، پوست شکم را از عضله جدا می‌کنند. جدا سازی پوست شکم از بالا تا لبه دنده‌ها و در طرفین نیز تا پهلوها امتداد می‌یابد.

سپس عضلات شل شکم در امتداد خط وسط با استفاده از نخ‌های غیرقابل جذب، به صورت چین‌چین به یکدیگر دوخته شده و بعد از برش پوست اضافه شکم و دوختن محل‌های برش، عمل تمام می‌شود.

عموماً در پایان جراحی ابدومینوپلاستی، برشی در قسمت پایینی شکم و برش دیگری نیز در دور ناف مشاهده می‌شود که بر خلاف تصور اغلب بیماران، این ناف، در واقع همان ناف طبیعی خود بیمار است که در محل جدیدی از زیر پوست خارج شده است.

میزان طول برش عمل، کاملاً وابسته به چین پوستی بیمار و فرم افتادگی شکم است. چنانچه بیمار در حالت نشسته خود را نگاه کند، حداقل طول برش به اندازه میزان چین پوستی است که در قسمت پایینی شکم ایجاد می‌گردد و با توجه به اینکه طول چین خوردگی در بیماران و افراد مختلف یکسان نیست، لذا طول برش نیز در همه بیماران با یکدیگر متفاوت خواهد بود.

محل زخم جراحی به نحوی است که در زیر خط بیکینی قرار می‌گیرد و به همین دلیل به‌خوبی پوشش داده می‌شود. نتیجه جراحی ابدومینوپلاستی دائمی و ماندگار است، البته به بیماران توصیه می‌شود از نوسانات زیاد وزنی اجتناب کنند،

به همین دلیل چنانچه فردی قصد حاملگی و یا کاهش وزن شدید دارد، به او توصیه می‌شود انجام این عمل را به بعد از ایجاد تغییرات موکول کند.

جراحی ابدومینوپلاستی چیست

عمل جراحی ابدومینوپلاستی با بیهوشی عمومی انجام می‌شود و در حدود دو تا سه ساعت به طول می‌انجامد. بعد از عمل نیز به منظور جلوگیری از باز شدن محل‌های زخم به بیماران توصیه می‌شود تا 10 روز به صورت خمیده راه بروند و فعالیت‌های بدنی روزمره خود را محدود کنند.

به همین دلیل برای جراحی یک دوره نقاهت 10 تا 14 روزه در نظر گرفته می‌شود. بعد از عمل به منظور خارج شدن ترشحات لوله‌های پلاستیکی کوچکی به نام درن، در انتهای محل‌های زخم قرار داده می‌شود. این لوله‌ها به مدت 3 تا 7 روز همراه بیمار هستند و سپس خارج می‌شوند.

بر اساس توضیحات ارائه شده مشخص است که عمل ابدومینوپلاستی در واقع برداشتن پوست اضافه و ترمیم کردن شلی عضلات است. در حین برش پوست، چربی‌های اضافه زیر پوست شکم از بدن بیمار خارج می‌شود.

بیشتر چربی‌هایی که خارج می‌شوند از ناحیه تحتانی شکم بیمار است و از بقیه نواحی شکم چربی‌های زیادی برداشته نمی‌شود به همین دلیل به بیماران توصیه می‌شود بعد از این عمل به مدت یک الی دو ماه از گن استفاده کنند تا چربی‌های باقیمانده به طور یکنواخت زیر پوست شکم پخش شوند.

بسته به میزان پوست اضافی بیمار و همچنین محل پوست اضافه، میزان و شدت افتادگی عضلات شکم، مقدار و محل چربی و سایر موارد دیگر، عمل ابدومینوپلاستی می‌تواند به صورت یک جراحی ساده و سرپایی در مدت 2 ساعت تا یک عمل سنگین و وسیع، به مدت 5 ساعت به طول بکشد.

این عمل فارغ از مدت زمان عمل، همواره تحت بیهوشی عمومی انجام می‌شود.

آمادگی‌های لازم قبل از جراحی ابدومینوپلاستی

قبل از انجام عمل ابدومینوپلاستی بهتر است برخی از موارد را رعایت کنید. مصرف دخانیانت و نوشیدنی‌های الکلی قبل از عمل، می‌تواند موجب بروز اختلال در حین عمل شود، به همین دلیل به بیماران توصیه می‌شود که تا چند روز قبل از عمل، از مصرف سیگار، قلیان و همچنین مشروبات الکلی اجتناب کنند.

لازم به توضیح است در اغلب موارد توصیه می‌شود بیماران حتی خود را در معرض دود دخانیات نیز قرار ندهند.

مصرف هر گونه دارو و یا نوشیدنی گیاهی که می‌تواند موجب بروز اختلال در انعقاد خون شود و قبل از جراحی تامی تاک اکیداً ممنوع است؛ زیرا مصرف این قبیل داروها خونریزی در حین عمل را افزایش داده و به همین دلیل ممکن است خطرات جدی بیمار را تهدید کند؛ بنابراین توصیه می‌شود چنانچه داروی خاصی مصرف می‌کنید حتماً با پزشک خود در میان گذارید.

به بیمارانی که قصد انجام عمل زیبایی شکم را دارند توصیه می‌شود که شب قبل از عمل شام سبکی خورده و حداقل تا 8 ساعت قبل از عمل نیز از خوردن و آشامیدن خودداری کنند. در واقع بیمار باید در حین عمل ناشتا باشد.

بارداری

با توجه به اینکه در حین بارداری عضلات شکم دچار کشیدگی می‌شوند، این کشیدگی عضلات می‌تواند بر نتایج مثبت ابدومینوپلاستی تأثیر منفی بگذارد، به همین دلیل عموماً توصیه می‌شود بعد از آخرین حاملگی دست به جراحی ابدومینوپلاستی بزنید.

با این حال شاید سؤال کنید که اگر فردی بعد از ابدومینوپلاستی باردار شود چه می‌شود؟ بانوان بعد از جراحی ابدومینوپلاستی توانایی حاملگی و بارداری مجدد را دارند و از این لحاظ خطری مادر و جنین را تهدید نمی‌کند اگرچه توصیه می‌شود، پزشک خود را در جریان سوابق جراحی خود قرار دهید.

دوره نقاهت جراحی ابدومینوپلاستی و مراقبت‌های بعد از انجام آن

طول دوره نقاهت بعد از عمل ابدومینوپلاستی یا جراحی شکم در افراد مختلف با یکدیگر متفاوت است و حدود 2 تا 4 هفته ممکن است طول بکشد. چند روز ابتدایی عمل، ایستادن به صورت کاملاً کشیده برای بیمار آزار دهنده است به همین دلیل توصیه می‌شود به مدت 5 روز اول بعد از عمل از ایستادن کامل خودداری کرده و به صورت خمیده راه بروند.

بعد از یک هفته تا 10 روز بیمار می‌تواند بدون احساس درد و یا ناراحتی به‌صورت کاملاً صاف و ایستاده قرار بگیرد. بعد از طی دوره نقاهت، بیمار به تدریج می‌تواند فعالیت‌های روزمره خود را از سر بگیرد، با این وجود توصیه می‌شود تا زمان بهبودی کامل از فعالیت‌های سنگین اجتناب کنند.

نقاهت جراحی ابدومینوپلاستی

عوارض احتمالی عمل ابدومینوپلاستی

عمل ابدومینوپلاستی نیز مانند هر عمل جراحی دیگری ممکن است با عوارض و خطراتی همراه باشد. از مهم‌ترین این خطرات و عوارض می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. عوارضی که به واسطه مصرف داروهای بیهوشی ممکن است برای بیمار به وجود بیاید.
  2. خونریزی شدید
  3. عفونت در محل برش‌ها و انتقال آن به دیگر نقاط بدن
  4. جمع شدن آب در بافت‌ها
  5. طولانی بودن دوران نقاهت و بهبودی کامل
  6. تحلیل بافت پوست
  7. ایجاد بی‌حسی طولانی مدت و یا کاهش حساسیت در محل جراحی
  8. تورم غیرعادی در محل جراحی
  9. ترومبوز وریدی
  10. نامسطح بودن پوست

علاوه بر موارد فوق، بسیار از زیبا جویانی که قصد عمل ابدومینوپلاستی را دارند نگران محل زخم‌هایی هستند که بعد از عمل به وجود می‌آید. این محل زخم‌ها عموماً به صورت سرتاسری و در زیر شکم از یک سمت پهلو تا سمت دیگر امتداد می‌یابد.

باقی ماندن محل زخم‌ها می‌تواند به موارد متعددی مانند جنس پوست، سن بیمار و یا تکنیک‌های جراحی بستگی داشته باشد.

برای دریافت مشاوره غیر‌حضوری با ما در ارتباط باشید!

پرسش و پاسخ ابدومینوپلاستی

  • عوارض ابدومینوپلاستی چیست؟

این جراحی نوعی عمل سنگین به حساب می‌آید. اگر در انتخا جراح مناسب و رعایت مراقبت‌های بعد از عمل سهل‌انگاری شود، می‌تواند برای فرد مشکل آفرین شود. پس در انتخاب جراح خود دقت لازم را داشته باشید.

  • برگشت شکم بعد از ابدومینوپلاستی

بدلیل اینکه پوست افتاده ناحیه شکم در این جراحی برداشته می‌شود، با رعایت نکات مربوط به یک لایف استایل سالم مانند، ورزش و تحرک مستمر و تغذیه مناسب، شاهد برگشت‌پذیری شکم نخواهیم بود.

  • دوران نقاهت بعد از عمل ابدومینوپلاستی

چون جراحی ابدومینوپلاستی، یک جراحی تهاجمی به حساب می‌آید و نیازمند این است که خصوصا در روز‌های ابتدایی مراقبت‌های لازم به خوبی رعایت شوند. مهم‌ترین مراقبت‌های بعد از جراحی عبارتند‌اند از، رعایت نحوه خوابیدن و استراحت کردن، رعایت بهداشت محل جراحی، تغذیه، پوشیدن گن و ماساژ. در صفحه مربوط به مراقبت‌های جراحی ابدومینوپلاستی به طور کامل این موارد شرح داده شده‌اند.

  • درد بعد از عمل ابدومینوپلاستی

ابدومینوپلاستی یک جراحی سنگین به حساب می‌‍آید، بنابراین وجود درد بعد از جراحی طبیعی است. پزشک با تجویز مسکن در بهبود در در روز‌های ابتدایی بعد از جراحی به شما کمک خواهد کرد.